Tingstad-case-landingpage

Familjeföretaget Tingstad har varit verksamt som distributörsföretag i nästan 60 år. De erbjuder ett stort sortiment av förbrukningsmaterial till restauranger, livsmedelsbutiker och städbolag och har kunder i hela Norden. Tack vare en tidig satsning på e-handel var de beredda när B2B-företagen började mogna för att handla på nätet.

Simon Molneryd har arbetat som e-handelsansvarig på Tingstad i sex år och är idag ansvarig för den digitala försäljningen och utvecklingen av Tingstad Marketplace.
– Vi har länge haft e-handel, men det är först nu som
vi ser att våra kunder på allvar börjat lägga beställningar via nätet. I och med att vi hade hållit på så länge med e-handel var vi beredda när det exploderade och marknaden mognade. Det tror jag var en stor fördel
för oss.

Efterfrågan på e-handel inom B2B ökar
Skillnaden mellan hur B2B- och B2C-företag gör affärer minskar och Tingstad såg hur kunderna allt mer förväntade sig samma enkla köpupplevelse när de handlar som företag som när de handlar privat. Fler B2B-webbshoppar kommer därför att vara uppbyggda och se ut som e-handeln gör i B2C-segmentet.

Ladda ner och läs hela caset.